» اطلاعات حقوقی مهم که باید همه بدانند!

اطلاعات حقوقی مهم که باید همه بدانند!

با نگاهی کوتاه به اطرافیان خود متوجه خواهید شد که اغلب افراد با مسائل حقوقی مختلفی مواجه شده اند که هر کدام به دنبال راه حلی مناسب برای حل و فصل این مشکلات و خلاصی از آن ها هستند. بهترین وکیل در تهران در تمامی زمینه های حقوقی و کیفری با ارائه مشاوره به افراد جامعه در رسیدگی به مشکلات حقوقی که به هر نحوی درگیر آن شده اند کمک می کند و اطلاعات حقوقی لازم برای پیدا کردن راه حل مناسب را در اختیار آنان قرار می دهد. مجله وکیل چی در این مقاله قصد دارد به بررسی موضوع اطلاعات حقوقی که باید همه بدانند بپردازد و در این زمینه اطلاعات مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار دهد با ما همراه باشید.


نکات حقوقی که باید در زندگی بدانیم!


افراد جامعه ممکن است به صورت ناخواسته و به دلیل عدم آشنایی با قوانین حقوقی با مسائلی مواجه شوند که آن ها را برای مدت زیادی درگیر پرونده های قضایی کند و متحمل خسارات زیادی در زمان و هزینه شوند و اثرات آن تا مدت ها در زندگی آن ها بر جای بماند. از این رو بهترین وکیل در تهران به افراد جامعه توصیه می کند که از طریق مطالعه در حد معمول اطلاعات حقوقی خود را افزایش دهند تا در مواجه با هر گونه مسئله ای به صورت آگاهانه عمل کرده و از بروز مشکلات جدی جلوگیری به عمل آورند.


اطلاعات حقوقی مهمی که لازم است همه بدانند!


تمام اقشار جامعه لازم است با افزایش اطلاعات حقوقی در مواجه با مسائل روزمره از دردسرهای قانونی جلوگیری نمایند. در ادامه نکات حقوقی کوتاه و مهم را مورد بررسی قرار می دهیم:


  • از انجام معاملات با دست نوشته یا قولنامه عادی اجتناب کنید: یکی از مهم ترین نکات حقوقی که باید بدانید این است، اسنادی که به صورت دست نوشته هستند قابل انکار بوده و امکان جعل آن ها وجود دارد. افراد زیادی متاسفانه درگیر پرونده های حقوقی قولنامه های دست نوشته در مراجع قضایی شده اند که موفق به اثبات ادعای خود نشده اند. از این رو توصیه می کنیم که در انجام معاملات به دفاتر اسناد رسمی مراجعه نمایید.


  • قبل از انجام هر گونه معامله ای برای استعلام وضعیت ثبتی ملک اقدام کنید: اگر قصد معامله و خرید ملک دارید قبل از امضای قولنامه و تبادل وجه حتما با مراجعه به اداره ثبت اسناد از ملک مورد نظر استعلام بگیرد و اطمینان کسب کنید که هیچگونه مشکل قانونی از قبیل توقیف و یا در رهن بودن ملک وجود ندارد.


  • اطلاعاتی در مورد مهریه: یکی دیگر از اطلاعات حقوقی که باید بدانید راجع به مهریه است، موضوعی که حجم بالایی از پرونده های دادگاه خانواده را به خود اختصاص داده است. مهریه بالای 110 سکه از طریق توقیف اموال قابل وصول می باشد. همچنین لازم است که بدانید مهریه بعد از فوت زن توسط ورثه قابل وصول بوده و بعد از فوت شوهر، زن می تواند مهریه خود را از اموال شوهر وصول کند.



  • انجام معاملات صوری برای فرار از دین: برخی افراد برای این که بدهی خود را به طلبکاران پرداخت نکنند اموال خود را به نام دیگری (معمولا اعضای درجه یک خانواده) منتقل می کنند. دادگاه با در نظر گرفتن تاریخ معامله که با زمان وقوع دعوا فاصله زمانی اندکی دارد معامله را صوری و باطل اعلام می کند و در این حالت فرار از دین جرم تلقی شده و به 2ماه الی 4 سال حبس محکوم خواهد شد.


  • استرداد جهیزیه: در زمانی که زن برای عودت جهیزیه خود اقدام می کند ممکن است شخص مقابل به جهیزیه آسیب بزند و یا حتی برخی اقلام را مخفی و یا نابود کند؛ لذا زن باید براساس ماده 108 قانون دادخواست صدور قرار تامین را نیز همزمان با درخواست استرداد جهیزیه انجام دهد که درصورت احتمال هر گونه آسیب به جهیزیه دادگاه اجرای قرار را بلامانع اعلام می کند.


  • ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسر: در بند 12 شرط چاپی در سند ازدواج در این مورد چنین اعلام شده، اگر مرد بدون جلب رضایت همسر خود، همسر دیگری اختیار کند زن اول می تواند نماینده زوج در طلاق شده و در زمان ازدواج مرد با مراجعه به دادگاه حکم طلاق را دریافت کند.


  • به همراه نداشتن مدارک خودرو: برخلاف تصور اکثریت افراد جامعه به همراه نداشتن مدارک خودرو مانند کارت ماشین و بیمه نامه موجب توقیف خودرو و فرستادن آن به پارکینگ نمی شود بلکه براساس ماده 9 قانون جرائم راهنمایی و رانندگی، اگر راننده هرگونه مدرک شناسایی مانند کارت ملی به همراه داشته باشد می تواند آن را به مامور تحویل و رسید آن را دریافت کند و در زمان تعیین شده توسط مامور با عرضه مدارک خودرو به سازمان راهنمایی و رانندگی مدارک خود را پس بگیرد.


  • ایجاد مزاحمت در ساختمان: امروزه با گسترش آپارتمان نشینی، فضای ساختمان به دو قسمت شخصی و همگانی تقسیم می شود. قسمتی از آپارتمان که سند مالکیت دارد متعلق به مالک بوده و محدوده شخصی می باشد و سایر بخش های ساختمان مانند حیاط، پشت بام و غیره همگانی محسوب می شود و توسط ساکنین ساختمان قابل تصاحب نخواهد بود و اگر هر کدام از ساکنین در این بخش برای سایرین ایجاد مزاحمت کند براساس ماده 690 و 693 قانون مجازات اسلامی به 6 ماه الی یک سال حبس محکوم می شود. در محدوده خصوصی نیز مالک می تواند هر گونه که تمایل دارد عمل کند به شرطی که موجب ایجاد مزاحمت و آسیب به ساکنین دیگر نشود.



کلام آخر


در این مقاله اطلاعات لازم در مورد اطلاعات حقوقی عمومی که هر فردی ممکن است در زندگی روزمره خود با آن مواجه شود را در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. در صورت مواجه با هر گونه مشکل حقوقی مشابه و نداشتن اطلاعات لازم در این زمینه قبل از هرگونه اقدامی با بهترین وکیل در تهران مشورت کنید و یا این که با مراجعه به مجله وکیل چی، بریتانیکا، امریکن بار و ... از هر کدام از وکلای متخصص در حوزه های مختلف حقوقی و کیفری کمک بگیرید. در صورت هرگونه انتقاد و پیشنهاد می توانید از طریق سایت وکیل چی با ما در ارتباط باشید.  


تگ ها :   وکیل وکیل چی
فرم ارسال نظر



  وکیل در شیراز   |   برترین وکیل  


آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین مطالب مجله