» نکات مهمی که هنگام خرید و فروش خانه باید در نظر بگیرید

نکات مهمی که هنگام خرید و فروش خانه باید در نظر بگیرید

به گزارش شبکه شرق: امروزه، ملک جزو سرمایه های عظیم و مهم هرشخص محسوب می شود و برای معامله، چه خرید یا چه فروش نیاز است تا از یکسری قوانین مربوط به ملک و املاک اطلاعاتی داشته باشیم تا دچار ضرر و زیان نشویم. اطلاعات از قوانین ملکی برای خرید و فروش سبب می شود تا مشکلی به وجود نیاید و همه چیز به طور اصولی و در چارچوب درست انجام شود.

گاهی به دلیل ناآگاهی افراد در زمینه املاک، خصوصا خرید و فروش سبب می شود تا برخی از خریداران و یا فروشندگان سواستفاده هایی کنند و موجب ضرر و زیان شوند. اگر گذرتان به دادگاه افتاده باشد با شکایت های زیادی از کسانی روبرو می شوید که در معامله ملکی خود دچار ضرر و زیان شده اند و نیاز است تا با شکایت، پیگیری های لازمه را انجام دهند تا شاید ضرر و زیان از دست رفته را بازگردانند؛ حتی گاهی این شکایت ها و اختلافات ممکن است به بخش قضایی و دادگاهی برسد و لازم باشد تا از طریق قانون و مراجع قضایی، پیگیری لازمه صورت پذیرد.

به طور کلی نکات ریزی در خصوص خرید و فروش خانه وجود دارد که باید پیش از انعقاد قرارداد به آن توجه کرد که ما در این مقاله به طور کامل به نکات مهمی که باید در هنگام خرید و فروش خانه به آن توجه کرد پرداخته ایم و نحوه تعیین ضرر و زیان در معاملات ملکی را به طور کامل بیان کرده ایم.


نکات مهم در هنگام خرید و فروش خانه

بسیاری از ما تا به حال پیش شرایطی در خصوص خرید و فروش خانه برایمان پیش آمده و درصورتی که اولین بار قصد خرید و فروش خانه ای را داشته ایم، به مراتب این پروسه سخت تر خواهد بود به همین دلیل است که پیش از انجام این کار، بهتراست تا با مطالعه مقالات مختلف و دانستن نکات مهمی در این خصوص، اقدام به خرید و فروش خانه داشته باشید.


  1. در هنگام خرید و فروش خانه، ملک باید آزاد شود

پیش از اقدام به خرید و فروش خانه یا آپارتمان، اطمینان حاصل کنید که ملک، وثیقه شخص و یا جایی نبوده باشد. این موضوع بسیار مهم بوده و جزیی از قوانین در خرید و فروش ملک می باشد.


  1. شناخت مالک حقیقی خانه و راه های تشخیص آن

یکی از موارد مهمی که در وهله اول باید به آن توجه داشت این است که مالکیت فروشنده ملک را شناخته و شناسایی کنید. در واقع شما باید از مالک خانه ای که قصد خرید دارید، اطمینان حاصل کنید. برای اطمینان از این موضوع، نیاز است تا تمامی اسناد و مدارکی را که از سوی فروشنده به شما ارائه می شود را داشته باشید، همچنین اگر خانه ای مورد نظر، دارای سند رسمی باشد، مشخصات فروشنده به طورکامل درآن قید شده است ولی در صورتی که خانه دارای سندرسمی نباشد، برای شناسایی مالک خانه، نیاز است تا به مبایعه نامه مراجعه کنید.


  1. اطمینان از ممنوع المعامله نبودن مالک

در هنگام معامله با صاحب ملک، باید اطمینان حاصل کنید، صاحب ملک دارای سلامت روانی بوده و از سوی پزشک، تاییدیه ممنوع المعامله نداشته باشد و همچنین دارای سن قانونی باشد.


  1. سند خانه را بررسی کنید

یکی دیگر از نکات مهم برای خرید خانه این است که سند خانه را مورد بررسی قرار دهید تا معامله ای درست و بدون مشکل داشته باشید به همین دلیل است تا در هنگام تنظیم قرارداد، وضعیت سند خانه را بررسی نمایید زیرا سندهای ملکی، انواع مختلفی داشته و دارای قوانین متفاوت ثبتی نیز هستند، همچنین می توان با استفاده از کد رهگیری ملک توسط سامانه دفتر و اسناد و املاک کشور، استعلام گرفت، بنابراین خریدار پیش از انجام معامله، باید از وضعیت سند آگاه شود.


  1. حضور در دفتر اسناد در هنگام ثبت ملک

نکته ای که شاید خیلی از افراد ندانند این است که در هنگام ثبت ملک، اگر فروشنده و خریدار، به هر دلیلی نتوانند در دفتر اسناد حضور داشته باشند، از طرف دفتر اسناد رسمی، جریمه خواهند شد و این جریمه به صورت نقدی نیز می باشد و می تواند ضرر مالی را برای خریدار یا فروشنده داشته باشد، به همین دلیل است که هنگامی که زمان مقرری برای قرارداد تعریف شود باید هم فروشنده و هم خریدار در دفتر اسناد رسمی حضور داشته باشند.


  1. مشاور املاک باید دارای پروانه کسب باشد

آژانس املاکی که به آن مراجعه می کنید باید دارای پروانه کسب و کدرهگیری باشد و از این موضوع اطمینان حاصل نمایید و سپس معامله تان را انجام دهید تا دچار دردسر نشوید.


  1. ثبت شدن شرایط و امتیازات ملک در قرارداد

هر ملکی را که برای خرید انتخاب می کنید باید تمامی شرایط و امکانات را در آن ذکر کنید. شرایط و امکاناتی مانند امتیازات آب، تلفن، برق، گاز و غیره که مشترک یا جدا می باشد باید ذکر شود.


  1. تعهدات دو طرفه را بررسی کنید

در هنگام انعقاد قرارداد، تمامی تعهداتی را که بین دو نفر است را باید با دقت مورد بررسی قرار دهید و اجرا نمایید به عنوان مثال در هنگام معامله، هر یک از دو طرف معامله باید مبالغی را در زمان خواسته شده پرداخت نمایند و دیگری باید کارهای مربوط به انتقال سند و غیره را که به نام خریدار است را انجام دهد و د ر صورتی که این وظایف و تعهدات انجام نشود، فروشنده و خریدار دچار ضرر و زیان خیلی زیادی خواهند شد.


  1. انعقاد قرارداد با حضور وکیل

به هنگام انعقاد قرارداد، بهتر است تا از یک وکیل کمک بخواهید و قرارداد را در حضور او انجام دهید زیا باعث می شود تا با آگاهی کامل از شرایط حقوقی این کار را انجام دهید و اطمینان حاصل نمایید حق و حقوق شما پایمال نخواهد شد.


  1. در هنگام پرداخت پول دقت کنید

نکاتی در هنگام پرداخت پول وجود دارد که باید به آن ها دقت کرده و سپس واریزی را انجام دهید به عنوان مثال یکی از کلاهبرداری های که انجام می شود برای پسوند و پیشوند اسامی است که بعضا به دلیل سواستفاده های اسمی، انجام می شود، همچنین اگر فروشنده اعلام نماید که با مالک نسبتی داشته و درخواست شود که انتقال پول به حساب دیگری واریز شود، نباید این کار را انجام دهید و در نهایت باید از آژانس معاملات ملکی که این کار را انجام می دهید، اطمینان حاصل نمایید که مجوز لازمه برای انجام این کار را داشته باشد، بنابراین با درنظر گرفتن تمامی این موارد است که می توانید با خیال راحت مبلغ مورد نظر را واریز نمایید.

کلام آخر

تکنیک ها و نکات کلیدی مهمی برای خرید و فروش خانه وجود دارد که خیلی از افراد از آن بی اطلاع هستند و به دلیل ناآگاهی و اعتماد بیجا و بی دلیل است که دچار زیان هایی در معاملاتی ملکی می شوند. در واقع چه فروشنده باشید و یا خریدار، باید از قوانین حقوقی مربوط به هر ملک برای خرید یا فروش اطلاعاتی داشته باشید. درصورت آگاهی است که می توانید یک معامله بی دردسر داشته باشید، در غیراینصورت است که شما هم جزو آن دسته از مالباختگانی خواهید بود که پرونده های آنان در دادگاه است و ثبت شکایات را به دلیل دم آگاهی و یا اعتماد بیجا به شخص یا اشخاصی، داشته اند. شما می توانید با مراجعه به سایت های معتبر و اطلاع از نکات کلیدی، پیش از هر قرارداد، معامله ای درست و اصولی را انجام دهید. با مطالعه این مقاله، به آگاهی نسبی در هنگام انعقاد قرارداد خواهید رسید و مشکلی برای تان به وجود نخواهد آمد.

فرم ارسال نظر





  برترین وکیل   |   وکیل در شیراز  


آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین مطالب مجله


چگونه بهترین وکیل برای پرونده خود را پیدا کنیم؟ چگونه بهترین وکیل برای پرونده خود را پیدا کنیم؟ مشاهده